logo

tel. (22) 861-31-30

kom. 608-355-172

sekretariat@profuturo.edu.pl

ul. Przyszłości 4

05-082 Blizne Łaszcz.

Poniedziałek - Piątek

8.00-17.00 | Sekretariat

7.30-18.30 | Szkoła

logo

tel. (22) 861-31-30

kom. 608-355-172

ul. Kaliskiego 29A

01-476 Warszawa

07:30 - 18:30

Pon. - Pt.

Kroimy, mieszamy, smażymy&

Po krótkiej przerwie główny kuchmistrz wrócił do zdrowia i wraz ze swoimi uczniami przyrządzali dziś nadziewaną paprykę. Dla wszystkich, którzy mają ochotę gotować z nami w domu podajemy przepis.
 
Magdalena Hacaga
 
Faszerowana pieczona papryka
 
Składniki:
– 2 kolorowe papryki (czerwona, zielona, żółta, pomarańczowa)
– 1/4 szkl. ugotowanej na sypko kaszy kuskus, 
– 10 dag. mielonego mięsa indyczego, 
– 1/2 jajka, 
– 2 pieczarki, 
– 1/2 cebul1, 
– 2 plasterki żółtego sera, 
– 1 łyżka oleju, 
– sól i pieprz 
 
Przygotowanie: 
Pieczarki i cebulę posiekać, poddusić na łyżce oleju, wymieszać z mielonym mięsem, jajkami i kaszą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z papryk odciąć czubki po stronie ogonka, usunąć gniazda nasienne, a środki wypełnić farszem, przykryć plastrami żółtego sera i odciętym wierzchem. Papryki zawinąć w natłuszczoną folię aluminiową, ułożyć w brytfannie i piec w 180°C. ok. 40min. 
Zdjęcie do artykułu

papryka.jpg

Comments are closed.