logo

tel. (22) 861-31-30

kom. 608-355-172

sekretariat@profuturo.edu.pl

ul. Przyszłości 4

05-082 Blizne Łaszcz.

Poniedziałek - Piątek

8.00-17.00 | Sekretariat

7.30-18.30 | Szkoła

logo

tel. (22) 861-31-30

kom. 608-355-172

ul. Kaliskiego 29A

01-476 Warszawa

07:30 - 18:30

Pon. - Pt.

Domowy chleb w 3Ł

W klasie 3 przyglądaliśmy się etapom powstawania chleba. Droga, jaką trzeba przejść „od ziarenka do bochenka” jest długa i skomplikowana 🙂 Dużo się dowiedzieliśmy nie tylko o tym, gdzie i jak zasiać zboże, jakie zboże i jak je potem zebrać, co zrobić, żeby otrzymać mąkę? Ale też, jak się to robiło dawniej, a jak dzisiaj…bawiąc się, dyskutując, szukając informacji dzieci uświadomiły sobie, co to jest postęp technologiczny, że świat się zmienia, ale to, co pozostaje, to smak upieczonego w domu chleba…nasze Babcie i Mamy bardzo nam pomogły 🙂 Było pysznie!
img-20131021-01869.jpg
img-20131021-01854.jpg
img-20131021-01868.jpg
img-20131021-01870.jpg
img-20131021-01871.jpg
img-20131021-01873.jpg
img-20131021-01872.jpg
img-20131021-01867.jpg
img-20131021-01866.jpg
img-20131021-01861.jpg
img-20131021-01855_0.jpg
img-20131021-01862.jpg
img-20131021-01863.jpg
img-20131021-01865.jpg
img-20131021-01864.jpg
Zdjęcie do artykułu

img-20131021-01855.jpg

Comments are closed.