9 maja w szkole Pro-Futuro degustacjom nie było końca! Uczniowie gimnazjum przygotowali europejski poczęstunek.
Kosztowaliśmy sałatkę grecką, włoską, prowansalską, polskie jaja w majonezie, fińskie gofry z syropem klonowym, sery pleśniowe i owcze, angielskie sandwicze, niemieckie tosty z konfiturą, melony otulone szynką parmeńską, greckie tzatzyki, croissanty, ciabaty, precle piwne, nie zabrakło również polskiej kajzerki.
Dzięki Marcinowi Pytkowskiemu, uczniowi klasy II gimnazjum, który w obrazowy i oryginalny sposób zaprezentował specjały europejskie, mogliśmy choć na chwilę przenieść się na Wybrzeże Morza Śródziemnego, słoneczny Cypr, do Bawarii, bądź do Anglii.
Dziękujemy gimnazjalistom za zaangażowanie, pomysłowość, entuzjazm, terminowość, oraz wychowawcom za wsparcie.
Mamy nadzieję, że „Śniadanie Europejskie” stanie się nową tradycją naszej szkoły.
Magda Mazurkiewicz, Ewa Martynkien